In gesprek met ons

Vanaf de eerste dag van onze studie filosofie heeft het ons verwonderd en ons leven verrijkt. Dit, gecombineerd met een passie voor onderwijs en kinderen heeft geleid tot het oprichten van Kleine Grote Denkers, waarmee we filosofielessen en workshops geven op de basisschool. Klinkt allemaal leuk, maar wie zijn wij eigenlijk? En waarom doen wij dit? We vertellen het je graag.

maak kennis met de denkers

De drijvende krachten achter Kleine Grote Denkers

Wij zijn Kilian en Ruud, twee bevlogen studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast zijn we goede vrienden en gezellige levensgenieters. Alweer een aantal jaar geleden hebben we Roosendaal verlaten om in Rotterdam naast Bedrijfskunde (Kilian) en Economie (Ruud) beide Filosofie te gaan studeren. Vanaf de eerste dag van deze studie heeft het ons verwonderd en ons leven verrijkt. Dit, gecombineerd met een passie voor onderwijs en kinderen heeft geleid tot het oprichten van Kleine Grote Denkers. Wij geven laagdrempelige en bruikbare filosofielessen op basisscholen in de regio West-Brabant om kinderen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast verzorgen wij workshops voor leerkrachten waarin zij het belang van filosofie voor henzelf en voor kinderen ervaren en waarin ze praktische handvatten krijgen aangereikt hoe ze dit kunnen doen.

klian

Maak kennis met Kilian Schaap

Ik was altijd van nature verwonderd door alles wat er om me heen gebeurde. Wat ik op school leerde, vond ik nooit echt bevredigend, waardoor ik altijd ietwat verdwaald door het leven ging.

Toen ik in mijn tweede jaar van de opleiding Bedrijfskunde zat, was ik er helemaal klaar mee en op zoek naar wat ik wél wilde. In deze zoektocht kwam ineens de studie Filosofie op m’n pad en ik besloot het een kans te geven. Dit was de beste keuze van mijn leven. Hier werden veel interessantere vragen gesteld, ik mocht eindelijk zelf nadenken (in plaats van leren wat anderen mensen hadden gezegd).

Ik voelde me weer geïnspireerd. Mijn persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen kregen een boost en puzzelstukjes vielen op hun plek. “Had ik dit maar eerder ervaren”, dacht ik toen.

Door de jaren heen heb ik ervaren hoe filosofie van grote waarde kan zijn voor iedereen. Daarom zie ik het als mijn missie om filosofie meer onder de aandacht te brengen in het (basis)onderwijs en daarmee de Kleine Grote Denker in iedereen naar boven te halen!

Maak kennis met Ruud Verbraak

Toen ik begon met m’n studie Filosofie, ging er een wereld voor me open. Ik bezat altijd al een dorst naar kennis, maar hier, te midden van vrienden, hoogleraren, medestudenten en miljoenen geschriften van tweeënhalfduizend jaar aan wijsheid leerde ik om te zoeken naar verklaringen waarom de wereld werkt zoals ze werkt.

Als jongvolwassene probeer ik erachter te komen wat ons maakt wie we zijn, wat belangrijk is in je eigen leven, je leven te midden van anderen in een maatschappij en hoe je overtuigingen om kan zetten naar actie.

In deze veranderende wereld waarin normen en waarden steeds verder uit elkaar lijken te liggen, is het van cruciaal belang met elkaar in contact te staan.

Ik draag graag mijn steentje bij aan een betere wereld van morgen door op een constructieve en positieve manier met elkaar in gesprek te gaan over zaken die ons allen verbinden, uniek maken, verrijken en verankeren. Ik geniet van de verwondering op de gezichten van zowel volwassenen als kinderen als ze hun alledaagse (vaste en soms beperkende) denkkaders loslaten en vrijuit, samen en zelfstandig zoeken naar antwoorden op vragen die ons allen aangaan.

ruud

Kleine Grote Denkers

© 2019 | Kleine Grote Denkers

Adresgegevens

Kleine Grote Denkers
Couwaelstraat 46
3034 PD Rotterdam

Contactgegevens

T Kilian Schaap - 06 46 73 60 77
T Ruud Verbraak - 06 57 58 84 07
E contact@kleinegrotedenkers.nl