Is jouw team ook toe aan verfrissing?

De workshops van Kleine Grote Denkers stimuleren leerkrachten én directeuren door middel van frisse, nieuwe inzichten en leuke, praktische werkvormen om een team te worden dat elkaar beter begrijpt, meer zelfvertrouwen heeft en op een hoger niveau samenwerkt. Leuk voor op de studiedag!

Kilian en Ruud | Kleine Grote Denkers | header verfrissing

Hoe zorgen Kilian en Ruud voor verfrissing?

Met een veelzijdige academische achtergrond en een eigenzinnige kijk op werkbeleving en samenwerken, hebben wij de afgelopen jaren ervaring op gedaan als trainer in het basisonderwijs. In deze periode ontdekten we een aantal terugkerende patronen waar veel scholen tegenaan lopen. Hieronder lees je meer over hoe wij daarop inspelen.

Onze werkwijze kenmerkt zich niet door vaste modelletjes met een voorspelbare aanpak. In tegendeel, we krijgen vaak van scholen terug dat we écht luisteren naar waar de schoen wringt en dat ze het gevoel krijgen dat ze er echt toe doen. We krijgen veel energie van het bedenken van effectieve én leuke werkvormen die iedereen op een persoonlijke manier betrekken bij de uitdagingen waar ze in de praktijk tegenaan lopen.

Wij forceren geen doorbraak; we maken het belang van een goed team inzichtelijk, bouwen aan de vaardigheden van de teamleden en geven hen het vertrouwen en de wil om hun schouders eronder te zetten. Een fijne werksfeer waarin mensen ontspannen kunnen doen wat ze het liefste doen, ligt wat ons betreft aan de basis van een goed team en dus van een goede school.

denkwolkje_blauw_klein

"Ruud en Kilian hebben zich tijdens ons eerste contact voorgesteld en uitgelegd waar zij voor staan. Tijdens dat gesprek hebben ze goed geluisterd naar onze behoefte en goed ingespeeld op onze vraag. Ze hebben met ons meegedacht en ons team een booste gegeven als het gaat om het 'omdenken' en denken in mogelijkheden. Als persoon stralen zij veel rust uit, wat ervoor zorgt dat je je comfortabel voelt. Ze zorgen ervoor dat je ertoe doet."

Astrid de Schutter

Directeur | OBS de Wending, Roosendaal

Workshop Professionele eerlijkheid

In het onderwijs werken ongelofelijk veel lieve mensen die zich met een groot hart inzetten voor de kinderen. Nu is dat prachtig, maar het brengt ook een gevaar met zich mee dat als we ergens op aangesproken worden (we feedback ontvangen), dat we dit vaak te persoonlijk opvatten. En dat terwijl feedback geven én ontvangen een cruciale rol speelt in de sterkte van ieder team. In deze workshop leren leerkrachten een positieve houding te ontwikkelen ten opzichte van feedback en krijgen ze handvatten om hiermee als team aan de slag te gaan.

Workshop Professionele eerlijkheid | Kleine Grote Denkers

Workshop Vertrouwen in je creatieve zelf

Wij geloven dat er in iedereen een creatieve denker zit, maar we hebben dit door de jaren heen afgeleerd en we zijn ons zelfvertrouwen in onze eigen creativiteit kwijtgeraakt. In deze workshop helpen we de deelnemers om hun eigen creativiteit te herontdekken. Creativiteit is namelijk cruciaal voor goed en innovatief onderwijs en voor je eigen werkplezier (neem bijvoorbeeld creatief omgaan met werkdruk). We laten ons hierbij inspireren door kinderen, maar bijvoorbeeld ook door andere culturen. Ben je er klaar voor om die kleine grote denker in je weer terug te halen?

Workshop Vertrouwen in je creatieve zelf | Kleine Grote Denkers

Workshop Echt luisteren

Goede gesprekken zorgen ervoor dat je je begrepen voelt, dat je nieuwe inzichten opdoet en dat je dichter bij een ander kan komen. Maar waarom doen we het zo weinig? Wanneer heb je voor het laatst écht een goed gesprek gehad? Misschien omdat we in de waan van de dag niet even de tijd nemen om nou eens écht te vragen hoe het met je gaat, we ons niet open durven te stellen of omdat we er simpelweg niet goed in zijn. Je leert hoe je een empathische luisteraar wordt en hoe je deze vaardigheid kan gebruiken om meer en betere gesprekken te hebben in zowel je werk als je privéleven. Een echte aanrader om als individu én team sterker te worden!

Workshop Echt luisteren | Kleine Grote Denkers

Workshops en trajecten op maat

We bieden ook de mogelijkheid om de problematiek die op dit moment speelt bij jullie op school eens met een frisse blik te bekijken. We luisteren naar waar jullie tegenaan lopen, gaan hiermee aan de slag en komen met een voorstel om hier samen stappen in te gaan maken. We zijn niet bang om juist die vragen te stellen die de vinger op de zere plek leggen, maar weten aan de andere kant ook precies een veilige omgeving te creëren waarbij teamleden zich comfortabel voelen om een stap vooruit te zetten met elkaar. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen!

denkwolkje_blauw_klein

"De samenwerking met Kilian en Ruud is in alle opzichten fijn te noemen. Ze luisteren goed naar onze wensen en voegen vaak vanuit hun enthousiasme en inspirerende ideeën aan het oorspronkelijke plan. Ruud en Kilian vullen elkaar perfect aan en kunnen kinderen en volwassen uitdagen om buiten hun kaders te denken en zo bestaande denkbeelden te verruimen en tot nieuwe inzichten te komen."

Ron van Meel

Directeur | OBS De Klimroos, Roosendaal

Interesse in een verfrissende workshop van Kleine Grote Denkers voor jouw team?

Kleine Grote Denkers

© 2020 | Kleine Grote Denkers

Adresgegevens

Kleine Grote Denkers
Couwaelstraat 46
3034 PD Rotterdam

 

Privacyverklaring

Contactgegevens

T Kilian Schaap - 06 46 73 60 77
T Ruud Verbraak - 06 57 58 84 07
E contact@kleinegrotedenkers.nl

 

KvK 70958890