Filosofieworkshop voor leerkrachten

Naast dat filosofie voor kinderen een verrijking is, is dit voor leerkrachten natuurlijk net zo! Daarom hebben wij een interactieve workshop voor leerkrachten ontwikkeld, waarbij we leerkrachten inspireren door ze door middel van onze spellen te laten ervaren wat filosofie kan betekenen voor kinderen en voor zichzelf. Leuk voor de studiedag!

workshops van de denkers
tekstwolk

"De filosofieworkshop van Kleine Grote Denkers heeft duidelijk gemaakt dat filosoferen een meerwaarde oplevert bij de opstart van diverse activiteiten en het uitzetten van je visie op de verschillende gebieden. Het zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen aan het gesprek. Iedereen denkt en handelt waardevrij, zodat we elkaar beter leren kennen en daardoor ons ook als team beter professionaliseren."

Astrid de Schutter

Directeur | OBS De Wending, Roosendaal

Waarom filosoferen met leerkrachten?

Als je als school meer wil gaan filosoferen, is hier draagvlak voor nodig. Iedereen moet begrijpen waarom het belangrijk is om te filosoferen met kinderen en waarom het serieus genomen moet worden naast alternatieve tijdsbestedingen. Want er moet al zoveel. Daarnaast is het belangrijk om als leerkracht geprikkeld te worden over de manier waarop je lesgeeft en hoe dit eventueel beter zou kunnen bij jou of bij jou op school. Onze workshop is erop gericht om leerkrachten het belang van filosoferen (met kinderen) te laten ervaren en ze te inspireren en kritisch te laten zijn over hun eigen manier van lesgeven, in gesprek gaan met kinderen en stimuleren van bijvoorbeeld creativiteit. Dit alles doen we op onze eigen speelse en frisse wijze, gewoon bij jullie op locatie.

tekstwolk

"De filosofieworkshop geeft je als leerkracht inzicht in de mogelijkheden om met filosofische vraagstukken bezig te zijn in de klas. Het heeft mij geïnspireerd om de vraagstellingen bij bijvoorbeeld zaakvakken aan te passen en meer open te laten en daarbij soms ook niet op zoek te willen gaan naar een ‘goed’ antwoord." 

Guido Putter

Leerkracht en Digi-Coach | OBS de Regenboog, Oudenbosch
wolkje_stelen
kleine denkerin

Wat houdt de workshop in?

Wat je van ons kan verwachten is een leuke, inspirerende workshop van een uur, waarin we interactief aan de slag gaan met waarom filosofie belangrijk is voor het onderwijs en daarmee voor kinderen.

Deelnemers ervaren dit door onze eigen filosofiespellen te spelen en zo de link te leggen met wat het voor kinderen oplevert om meer te filosoferen op school. We leggen voortdurend de link met de 21-eeuwse vaardigheden, Curriculum.nu en burgerschapsvorming.

aapje workshop | Kleine Grote Denkers

Daarnaast laten we op een persoonlijke manier zien dat filosofie ook voor volwassenen van grote toegevoegde waarde kan zijn.

De investering is € 595 (btw-vrij).

Kleine Grote Denkers

© 2020 | Kleine Grote Denkers

Adresgegevens

Kleine Grote Denkers
Couwaelstraat 46
3034 PD Rotterdam

Contactgegevens

T Kilian Schaap - 06 46 73 60 77
T Ruud Verbraak - 06 57 58 84 07
E contact@kleinegrotedenkers.nl

 

KvK 70958890